Nejdå, det verkar dumt. Blev krångel igår. Eller, egentligen inte alls, för mig är det inget krångel över huvudtaget. Men, för andra (och eftersom jag är jag så slutar det automatiskt med krångel för mig. I alla fall för mitt inre).
 
Vi ska låna mormors bil till och från Estocolmo. Jag hämtar den idag runt nio, imorgon lämnas den tillbaka under eftermiddagen. Good that. Men, så kom det sig att mormor ska till Vissefjärda på middag imorgon. Klockan ett. Då är vi inte hemma igen, inte på långa vägar. Så hon tänkte; Mamma och pappa åker till Irland på imorgon bitti. De behöver inte sin bil då, men de behöver den idag (vilket är anledningen till att jag inte lånar den till storstan). Vi lånar hennes bil idag, imorgon lånar hon deras bil, sedan byter vi när jag och Martin är tillbaka från Sthlm. Good that. Kan man tro!
Mamma tyckte det var en dum idé. Jag förstår min mor. Mormors bilkörningsskills är, inte obefintliga, men.. Kanske inte de bästa. Så hon sa nej till det. Då blev mormor arg. Vilket jag också förstår (jag är så sjuuuukt diplomatisk som förstår båda sidor och inte tar någons parti. Ja, ni vet. Sjukt diplomatisk!). För det hade nog irriterat mig rätt mycket. Eftersom hon lånar ut sin bil till mig, och mamma och pappa inte behöver deras.
 
Så ja, igår ringde mormor mig och var arg. Det blev många "ja, mm, aah, förstår det, mm" från min sida. Vad skulle jag säga? Jag förstår dem båda. Fick sms av pappa nyss. Om det krånglar får jag ta deras bil ändå. Varför inte göra det enkelt för oss alla och låna mig deras bil (för de litar mer på min bilkörning än mormors), och sedan lånar de hennes idag och hon kan köra till Vissefjärda imorgon, och sedan är allt frid och fröjd i paradiset? Det hade varit så mycket enklare. Och jag hade sluppit allt gnäll och hela världen hade blomstrat och ja, jag hade varit på bättre humör.
Så, jag tänkte ringa och föreslå det för pappa senare. Runt halv nio. Kolla läget liksom. Den sjukt spännande frågan är nu alltså; Möter Johansson och Collin Stockholm i en grå Toyota Corolla eller i en magentafärgad Ford Fiesta? Only time can tell..
 
.. to be continued!
 
(btw. Slänger upp en bild på mig och Collebolle från Storlienresan. Den är söt som få!)


(Vart i helvete tog min Blaupunkt-mössa vägen förresten? Jag saknar den...)